A sosit vara,au aparut legume proaspete fel de fel...cu care putem sa gatim mancaruri de sa te lingi pe degete!Iata si reteta promisa:
Pentru chiftele ai nevoie de:
- 1 dovlecel (cat vrei de mare)
- lapte
- 3 oua
- faina alba
- putina salvie uscata,si putin maghiran
- branza telemea sau cascaval
- 2 catei de usturoi pisati
- marar proaspat(dupa preferinte)
- 1 morcov
- 2 linguri iaurt
- sare (sau vegeta), piper.
- radacina de telina
- susan
- putin patrunjel verde tocat
Cum prepari : Pentru inceput dovlecelul se da pe razatoarea mica,pe urma se pune deoparte cu putina sare.In acest timp,se prepara aluatul: se bat ouale cu sare si piper se toarna peste ele o cantitate de lapte care sa cuprinda compozitia finala si se ingroasa cu faina(mai groasa ca la clatite).Se pun condimentele(salvia,maghiranul),mararul tocat,patrunjelul,usturoiul, morcovul si telina date pe razatoare.In continuare se adauga rand pe rand si celelalte ingrediente :iaurtul,branza data fin pe razatoare(dupa preferinte) si nu in ultimul rand dovlecelul stors bine de zeama.Se amesteca totul bine ca sa iasa o compozitie groasa.Pe final se adauga seminte de susan pentru un gust deosebit! Se iau cu o lingura o cantitate medie si se prajesc in ulei incins.
Pentru garnitura ai nevoie de:
- 1 kg de cartofi noi
- condimente pentru cartofi,sare(sau vegeta),piper.
- 1 lingura faina alba
- smantana
- lapte
- 50 g unt
- branza telemea sau cascaval
- un ardei gras
- boia ardei(iute sau dulce cum preferati)
- busuioc verde sau
patrunjel verde
Cum preparam: Cartofii se fierb in coaja,pe urma se decojesc, se taie in cuburi mai mari si se aseaza intr-o tava sau intr-un vas de yena care au fost unse cu unt.Se condimenteaza dupa gust cu sare piper,boia, condimentele speciale pentru cartofi si se pun bucatile de ardei gras taiete peste ei.In acest timp se pregateste un sos bechamel din lapte si faina in care se adauga 3-4 linguri de smantana si 100 g de telemea sau cascaval.Acest sos se toarna peste cartofii din tava,se rade din nou branza peste ei cat sa-i acopere,se mai pun cateva frunze de busuioc si patrunjel si se dau la cuptor pentru 40 de minute.
Se servesc bineinteles cu chiftelutele pregatite anterior si se poate face de asemenea o salata fresh din rosii si castraveti care va merge de minune cu acest fel de mancare !
O mancare fara carne,usoara ,de vara care va fi pe placul tuturor:) Pofta buna !
*imi cer scuze ca nu am apucat sa fac poze.O zi frumoasa !
wow sounds great!voi prepara si eu aceasta mancare delicioasa:X
RăspundețiȘtergere