"Bul" este termenul coreean pentru "foc" iar "gogi" inseamna "carne". Bulgogi este cel mai popular fel de mancare coreean cu carne de vita. In mod obisnuit, dupa ce este marinata, carnea este fripta pe gratar, dar poate fi si prajita in tigaie. Bulgogi este servit cu salata verde,orez frunze aromate sau cu amestecuri de condimente cum ar fi kimchi si ssamjang.
Pentru a prepara acest fel de mancare ai nevoie de: 500 g carne de vita (sau porc) feliata subtire, 5 linguri zahar ,1/2 cana sos soia(se gaseste la supermarket) 4 catei de usturoi tocati marunt , 2 linguri ulei de susan(sau ulei de floarea soarelui daca nu se gaseste,oricum asa isi va pierde putin din savoare) 2 linguri seminte de susan prajite, 6 cepe verzi taiate bucati si despicate pe lungime, 2 cani feliute de morcovi (suplimentar se poate adauga putin otet amestecat cu o lingurita de zahar,in locul traditionalului sake - 5 lingurite)
Indicatii suplimentare :
Se amesteca toate ingredientele (cu exceptia morcovilor) intr-un castron mare, se acopera si se lasa la marinat in frigider, cel putin 2 ore.Se transfera totul intr-o tigaie mare, si se gateste la foc iute, pana ce carnea este facuta.
Se adauga morcovii si se mai gateste inca 3 minute.
Se serveste cu orez cu bob lung.
Iata,o reteta simpla venita tocmai de pe meleagurile asiatice :) Pofta buna,si spor la gatit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu